Hitmanhoeve Buitenrit

Op zondagmiddag 19 mei was er een buitenrit voor alle ruiters van de Hitmanhoeve, georganiseerd door Ilse Stoel, Laura Doornbos, Signe-Sanne Oortgijsen, Alexandra Deeke en Anke Hitman. In totaal waren er 17 ruiters, 15 paarden (en 2 fietsen) die aan de buitenrit deelnamen. Nadat de deelnemers in groepen waren verdeeld kon de buitenrit van start gaan. 

Felroze bordjes gaven deze dag aan welke route gevolgd moest worden. Onderweg moest wel goed opgelet worden, want overal waren bordjes met letters verstopt die samen een kort gezegde vormden. De route ging via Britsum, het oude spoor, het Jelsummerbos, Jelsum, Cornjum en hierna weer terug naar de Hitmanhoeve. Op het oude spoor was een hindernisje neergezet en in het Jelsummerbos werd gekoekhapt. Op het veldje bij Cornjum was een slalomroute uitgezet waarbij een ei op een lepel vervoerd moest worden. En natuurlijk was het veldje een goede plek om even fijn te galoperen, deze verleiding kon dan ook niet worden weerstaan! 

Na de geslaagde buitenrit was er voor iedereen natuurlijk nog wat te drinken in It Ruterhuske, want van al die inspanningen krijgt men natuurlijk wel dorst. Appelteetje kwam het dichtste bij de uitslag van de verstopte letters. Dit moest namelijk appeltje-eitje zijn. Al met al een ontzettend leuke middag met dank aan een goede organisatie en gezellige deelnemers! Zeker voor herhaling vatbaar!