Flexchair Solo workshop 2013

Vrijdagavond 5 april en 12 april gingen een groepje ruiters van de Hitmanhoeve de Flexchair Solo workshop van Angelique Osinga volgen. Iedereen was ontzettend enthousiast. De flexchair werd omschreven als "een echte eyeopener". Ook voor de Flexchair Duo workshop is veel interesse, dus deze zal binnenkort op de Hitmanhoeve gehouden worden. Hierbij ga je afwisselend op de flexchair en je paard om hetgeen wat je geleerd hebt op de flexchair, ook op je paard toe te passen. 

Enige achtergrond informatie over de flexchair Solo workshop:

Wat is dit voor workshop?

De houding en de zit van de ruiter zijn de basis voor paardrijden. Een soepel bewegend bekken en een ontspannen rug zijn een voorwaarde om tot een goede zit te komen. Sterker nog: als je in staat bent om met een ontspannen rug en een soepel bewegend bekken de bewegingen van je paard te volgen (en desgewenst te beïnvloeden), zal je paard ook soepeler worden in het bekken, zijn rug loslaten en de achterhand gaan gebruiken. 

De Flexchair is een stoel en bij deze stoel ben jij degene die de beweging inzet en zodoende kun je zien hoe jij je bekken beweegt en of je dit op de juiste manier doet. De begeleider/therapeut, Angelique Osinga, kijkt met je mee en jij kunt doormiddel van een software programma kijken welke bewegingen je moet maken. Dit gaat met behulp van een balletje. Er zit onder de stoel een sensor die verbinding heeft met de computer en daardoor kun je zien hoe het balletje beweegt of waar een beperking in de beweging zit! Het balletje laat ook zien of je scheef zit of dat je te strak zit! Daarom is het ook belangrijk dat iemand naar je kijkt.

Wat houdt deze workshop in?

Bij de Flexchair SOLO workshop heb je geen paard nodig. Je krijgt een stukje anatomie over welke spieren we nodig hebben om onze bekken goed te kunnen gebruiken. Daarna gaan we allemaal op de flexchair en kom je je problemen tegen die je waarschijnlijk op je paard herkent. Als we dat gedaan hebben introduceren we enkele oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt.

www.kwaliteit-dressuur.nl