Hitmanhoeve event

Hitmanhoeve's Sprookjesdag

Zaterdag 7 september 2013

Britsum – Er was eens een pensionstalling, genaamd Hitmanhoeve, die jaarlijks een stalfeest voor zijn pensionklanten organiseerde. Dit jaar stond het stalfeest in het teken van sprookjes en vond op zaterdag 7 september jl. plaats. Ruiters, verkleed als sprookjesfiguren, en hun paarden kwamen bijeen om samen een estafette te rijden. Zij reden verschillende parcoursen met allerlei uitdagende obstakels in een zo kort mogelijke tijd.

De teams bestonden uit prinsessen, doornroosjes, roodkapjes, kabouters en bosnimfen. Samen met hun paard slalomden zij om obstakels heen, klommen door hindernissen en vervoerden water. Na alle obstakels overwonnen te hebben, bleek één team de snelste tijd neergezet te hebben. Dit team bestond uit Henrieke Broekens met Meagan, Sandra Louwenaar en Inge Zijlstra met Knolli, Emmy Hoajenga met Enrico, Marijke Stienstra met Gijs en Signe Sanne van Oortgijsen met Blizz. De prijzen werden gesponsord door Epplejeck horse and rider superstores (www.ej.nl) en Welkoop Leeuwarden (www.boerenbond-welkoop.nl). 

Na de estafette speelde zich een echt horror sprookje af. Dit werd uitgebeeld door Frau Holle en haar Rapunsels (Sytske Weistra met Shania, Signe Sanne van Oortgijzen met Blizz, Joyce Belles met Maan en Laura Doornbos met Sierou). Zij hadden 5 woorden gekregen, waarmee ze een sprookje moesten bedenken. Het sprookje vertelde het verhaal van de stotterende prins en zijn geliefde prinses suikerklontje. Zij leefden al lang en ongelukkig. In een poging de relatie te redden ging de prins ten rade bij zijn dove stalknecht. De dove stalknecht had alleen geen goede bedoelingen. Maar probeerde door een list aan de magische roze pruik te komen van de slechterik. Helaas was het enkel eind goed al goed voor de dove stalknecht… 

Na afloop van het spannende sprookje was het tijd voor de prijsuitreiking met aansluitend de traditionele barbecue, waar het nog lang gezellig was!

Video: Het Hitmanhoeve event, gemaakt door Johanna Brinkman